Home

Opening loods reddingsbrigade uitgesteld

Biddinghuizen - 21 juli 2006.  Wethouder Koning zou vandaag de officiële opening van de loods van de Reddingsbrigade bij camping Flevostrand te Biddinghuizen verrichten.

De werkzaamheden aan de loods, die zal worden gebruikt voor opslag van reddingsmateriaal, zijn echter nog niet afgerond.

Vorig jaar brachten Burgemeester De Jonge en wethouder Haverkort een werkbezoek aan de Reddingsbrigade Veluwemeer bij camping Flevostrand. Toen was de inzet een verhoging van de subsidie en een bijdrage voor de bijgebouwen.

Keet
De reddingsbrigade, die bestaat uit ruim 20 vrijwilligers, houdt sinds 1968 de randmeren in de gaten. In 1989 kreeg de Reddingsbrigade Veluwemeer een 25 jaar oude directiekeet als uitvalsbasis op het Harderstrand-Zuid. Vorig jaar werd de keet vervangen voor een voormalig strandpaviljoen van Het Flevostrand.

Bijdrage
De Molecatengroep waar de camping onder valt, heeft het gebouw geschonken voor een symobolisch bedrag en heeft er ook nog eens geld ingestoken voor nutsvoorzieningen als water en electra. De brigade wilde ook de bijgebouwen verbeteren, waarvoor een bijdrage van de gemeente is gevraagd.

IIVR
Eerder vorig jaar ontving de brigade al een subsidie van 25.000 euro van het IIVR, dat staat voor Integrale Inrichting VeluweRandmeren: een samenwerkingsverband tussen het Rijk en de betrokken provincies, gemeenten en waterschappen.

De nieuwe datum van de opening van de loods, is nog niet bekend.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat