Home

Walibi in lijst top-dagattracties

Biddinghuizen - 21 juli 2006.  De Efteling in Kaatsheuvel was in 2005 opnieuw het drukst bezochte attractiepark in Nederland. Met 3,2 miljoen bezoekers staat het op de eerste plaats in de top-20 van populaire attractieparken, dierentuinen en musea. De lijst is samengesteld door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, het NBTC.

De top vier in de Top 20 lijst is gelijk aan die van vorig jaar. Op nummer één de Efteling (3,2 miljoen bezoekers) gevolgd door de rondvaarten door de Amsterdamse grachten (2,8 miljoen bezoekers), Burger's Zoo (1,5 miljoen bezoekers) en op nummer vier Diergaarde Blijdorp (een kleine 1,5 miljoen bezoekers).

Walibi World nieuw op de lijst
Voor het eerst betreedt Walibi World (voorheen Six Flags) de Top 20 lijst. Sinds de overname van alle Walibi parken door het Franse Compagnie des Alpes zijn de bezoekersaantallen vrijgegeven. Walibi World komt binnen op een elfde plaats en deelt die met Openluchtmuseum De Zaanse Schans, al jarenlang een echte hit voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Beide attracties trokken zo'n 900.000 bezoekers.

Zie ook de volledige Top-20 populairste bestemmingen

Bron: TourPress Holland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat