Home

Walibi tweede pretpark

Biddinghuizen - 15 september 2006.  Walibi World is het op één-na-beste pretpark van Nederland. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy onder ruim vijfhonderd jongeren tussen de twaalf en vijfentwintig jaar.

Het beste pretpark van Nederlands is volgens de ondervraagden De Elfteling. Iets meer dan de helft van de jongeren waardeert de Efteling het hoogst: 52 procent. Het sprookjespark uit Kaatsheuvel krijgt een cijfer van 8,2. De Efteling heeft op dit moment 25 attracties. De 26e, de Vliegende Hollander, wordt volgend jaar geopend. Met circa 3,2 miljoen bezoekers in 2005 is de Efteling het best bezochte attractiepark van Nederland.

Walibi
Tweede pretpark van Nederland is volgens de ondervraagden Walibi World. Het park in Biddinghuizen wordt beloond met een 8,1. Hierna volgen Duinrell in Wassenaar, Hellendoorn en attractiepark Slagharen.

Diversiteit
Het belangrijkste aan een pretpark vinden zij de diversiteit aan attracties. Het allerbelangrijkste aan een pretpark vinden jongeren volgens het onderzoek dat er veel verschillende attracties zijn. Ook hechten zij veel waarde aan korte wachtrijen, een betaalbare entreeprijs en een goed schoongehouden park. Het minst belangrijk vinden jongeren de aanwezigheid van shows en winkeltjes naast de attracties.

Bron: Trouw

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat