Home

Groene Vangrail Polsmaten gerealiseerd

Groene Vangrail Polsmaten gerealiseerd Biddinghuizen - 6 oktober 2006.  Donderdag 5 oktober zijn de laatste werkzaamheden verricht bij de IIVR-maatregel Groene Vangrail Polsmaten in het Veluwemeer.

De eer was aan wethouder H. Koning van de gemeente Dronten en de heer J.C. van der Perk van het projectbureau Veluwerandmeren.

Samen spanden zij een drijflijn tussen de Polsmatendam en de nieuw aangelegde Groene Vangrail Polsmaten. Met deze maatregel is een betere zonering tussen natuur en recreatie totstandgekomen.Ten oosten van de Polsmatendam in het Veluwemeer ligt een belangrijk natuurgebied. Grote aantallen watervogels eten, rusten en broeden er.

Door verlenging van de dam – aanleg van de Groene Vangrail Polsmaten - blijft de rust voor watervogels ook in de toekomst behouden.

Met de Groene Vangrail Polsmaten zijn natuur en recreatie in het gebied beter gezoneerd.

Bijzonder aan deze maatregel is dat de projectleider van Rijkswaterstaat de eisen voor de aanleg in nauwe samenspraak met de omgeving heeft opgesteld.

In tegenstelling tot wat in het Integrale Inrichtingsplan Veluwerandmeren (IIVR) staat, is er geen brede zanddam aangelegd, maar een stortstenen constructie. Ook is het geen aaneengesloten dam geworden, maar kleine halve maantjes die elkaar deels overlappen.

Hierdoor is het gebied beter te beheren en is er een goede doorstroming van water, waardoor de achterliggende rietkraag de kans krijgt zich verder te ontwikkelen.

Voor schaatsers is voldoende ruimte gecreëerd om tussen de constructie door te schaatsen. De huidige inrichting van de Groene Vangrail Polsmaten past daarnaast ook beter in het landschap.

IIVR

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat