Home

Biddinghuizen enthousiast over Dorhout Mees

Biddinghuizen - 22 november 2006.  Vanaf volgende winter (2007-2008) kan er geschaatst worden op de bijna vijf kilometer lange kunstijsbaan welke gerealiseerd gaat worden bij Dorhout Mees aan de Strandgaperweg.

De plannen zullen een positieve impuls hebben voor Biddinghuizen. Dorhout Mees verwacht namelijk op termijn een groei van het aantal arbeidsplaatsen met vijfenzeventig vaste- en vijftig oproepkrachten .

Dat bleek tijdens de presentatie die door dhr. Henk Ketelaar van Dorhout Mees werd gegevens tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen.

Niet alleen de belangstelling vanuit het dorp, maar ook het enthousiasme voor de uitbreidingsplannen van Dorhout Mees was groot. ‘Wanneer kunnen we de ijzers onderbinden en wat gaat een kaartje kosten?’ waren vragen die vanuit het publiek kwamen.

Kritiek op de plannen was er nauwelijks. Een enkeling maakt zich zorgen of de infrastructuur in het gebied rond het Veluwemeer wel toereikend is.Henk Ketelaar van Dorhout Mees verwacht echter dat de wegen rond het gebied de extra verkeersdruk prima aankunnen.

De kunstijsbaan zal naar verwachting dagelijks tweeduizend bezoekers gaan trekken. ‘In de zomer kunnen de wegen dit aantal weggebruikers naar attractiepark Walibi prima aan, dus verwacht ik niet dat het in de winter problemen zal geven in het gebied rond de ijsbaan’, aldus Ketelaar.

‘Op het terrein van Dorhout Mees komt voldoende parkeergelegenheid, zodat een vlotte doorstroming van bezoekers gewaarborgd is’.

Naar verwachting zal er jaarlijks gedurende zo’n honderd dagen geschaatst kunnen worden. De baan zal echter driehonderd dagen geopend zijn want buiten het winterseizoen kan het parcours gebruikt worden voor andere sporten, zoals skeeleren, wielrennen en atletiek. Dorhout Mees is hierover in gesprek met de sportbonden, welke zeer positief gereageerd hebben op de ontwikkelingen in Biddinghuizen.

Ook dorpsvoorzitter Jennie Brandsma toonde zich positief over de op handen zijnde ontwikkelingen in het gebied rond de Strandgaperweg, die niet alleen een ijsbaan behelzen, maar ook een rijstijlparcours, een forellenvijver, een restaurant en een aantal vakantiewoningen. ‘Dit is een kans voor het dorp die we met open armen moeten ontvangen.’, liet hij na afloop van de presentatie weten, ‘Dit is goed voor ons dorp’.

Klik hier voor alle foto's

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat