Home

Veluwe niet blij met Fields of Rock

Biddinghuizen - 29 november 2006.  Bewoners van de Veluwe zijn niet blij met de komst van het Fields of Rock festival naar Biddinghuizen, zo blijkt uit berichtgeving van De Stentor.

Het is de bedoeling dat in juni 2007 het rockfestival wordt gehouden op het evenemententerrein bij Wailibi World, zo werd eerder deze week bekendgemaakt door concertorganisator Mojo.

Vergunning
Volgens de gemeente Dronten zijn er inderdaad gesprekken geweest, maar is er nog geen vergunning verleend. "Als Mojo aan de veiligheidseisen en geluidsnormen voldoet, krijgen ze de vergunning," meldt een woordvoerder van de gemeente in De Stentor.

Klandizie
Diverse ondernemers aan de Veluwse kant van het Veluwemeer zien onder andere economische gevolgen van een nieuw festival. Zo zijn geven campinghouders te kennen dat het met Lowlands al klandizie kost. Een nieuw festival zou hier niet bevorderlijk voor zijn.

Volgens de gemeente Dronten zijn er geen geluidsnormen overschreden tijdens Lowlands, dus zijn klachten hierover vanaf de Veluwe niet gehonoreerd. Dit zal straks ook gelden voor Fields of Rock. "Wij doen alles om overlast te voorkomen, maar kunnen niet veel anders: zonder officiële gronden om het festival te weigeren, moeten we het toestaan," schrijft De Stentor.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat