Home

Banenoffensief regelt werk bij Walibi

Biddinghuizen - 13 maart 2007.  Het Banenoffensief Vluchtelingen heeft vorig jaar 670 vluchtelingen met een verblijfsvergunning aan een baan geholpen. Een deel hiervan werd bij Walibi weggezet.

Het project, waarin drie vluchtelingenorganisaties en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) samenwerken, begon vorig jaar en wil in drie jaar tijd 2500 vluchtelingen aan een baan helpen.

Laag
Om die doelstelling te halen, zouden per jaar ruim 800 van hen een baan moeten krijgen. Daarmee lijkt 670 banen aan de lage kant. Maar volgens een woordvoerder van het project valt dat wel mee. "Vorig jaar moest alles nog opstarten. Sommige regionale projecten zijn pas later in het jaar begonnen. Ook hebben we veel contacten gelegd. Nu kan alles op gang komen. Die doelstelling kunnen we zeker nog wel halen."

Dertig procent
Nederland telt volgens het samenwerkingsverband in totaal 200 duizend tot 250 duizend vluchtelingen. Dertig procent van de groep is volgens de organisaties werkloos. In de schattingen zijn geen illegale vluchtelingen opgenomen.

Doorverwijzen
De stichtingen die bij het project zijn betrokken, hielpen voordat zij samenwerkten ook al vluchtelingen aan een baan. Het voordeel van de samenwerking is dat de stichtingen naar elkaar kunnen doorverwijzen, legt de woordvoerder van het samenwerkingsverband uit. "De ene stichting richt zich op de hoger opgeleide student, de andere richt zich op een andere tak. De lijntjes om door te verwijzen, zijn nu korter." Ook de hulp van het CWI scheelt volgens de zegsvrouw veel.

Walibi
In het eerste jaar van het project zijn onder meer vluchtelingen geplaatst bij Philips, Walibi, VSNU, Aviodrome en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voor dit jaar zijn er afspraken gemaakt met onder meer KLM, Achmea, het ministerie van Justitie en Corus.

Cijfers over het totaalaantal vluchtelingen dat vorig jaar aan een baan is geholpen, zijn niet bekend. Het CWI registreert niet of iemand vluchteling is.

Bron: Trouw

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat