Home

Informatiecentrum Veluwerandmeren bijna open

Informatiecentrum Veluwerandmeren bijna open Biddinghuizen - 24 maart 2007.  Zaterdag 31 maart is het zover, dan gaan de deuren van het Informatiecentrum Veluwerandmeren open voor het publiek.

Met man en macht wordt er gewerkt om dit mogelijk te maken. Ook Jan van der Perk, lid van de Raad van Toezicht van het Informatiecentrum en hoofd van het projectbureau Veluwerandmeren (IIVR), kwam spontaan helpen bij het ophangen van een onderwaterbaan.

Verschillende partijen hebben de handen ineengeslagen voor de realisatie van een aansprekend Informatiecentrum over de Veluwerandmeren. Het resultaat mag er zijn.

In het Informatiecentrum, dat gehuisvest is bij restaurant/strandpaviljoen De Fazant aan het veluwemeer , wordt op een speelse en interactieve wijze informatie gegeven over de recreatiemogelijkheden en de natuur in en rondom de Veluwerandmeren. Ook de historie en het waterbeheer komen uitgebreid aan bod.

Op de eerste verdieping is het alsof de bezoeker zich in een onderwaterwereld bevindt. Aan het plafond hangt een heuse boot en zie je een zwemmende eend. Op de bovenste verdieping krijgt de bezoeker informatie over alles wat zich boven water afspeelt. Vanaf het dakterras kun je genieten van een fantastisch uitzicht over de Veluwerandmeren, met op de achtergrond Elburg, en het polderlandschap van Flevoland.

Een bezoekje aan het Informatiecentrum Veluwerandmeren is dus zeker de moeite waard. Het Informatiecentrum Veluwerandmeren is te bezichtigen van 31 maart tot 31 oktober op woensdag en zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur en tijdens schoolvakanties op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat