Home

Nieuw wereldrecord skippyballen bij Walibi

Nieuw wereldrecord skippyballen bij Walibi Biddinghuizen - 13 april 2007.  Vrijdagmorgen in alle vroegte is in Walibi World in Biddinghuizen een nieuw Guiness wereldrecord skippyballen gevestigd. Een notaris noteerde 2518 deelnemende jongeren en dat was volgens hem genoeg voor een nieuw record.

De actie was niet alleen goede publiciteit en gratis toegang tot het park voor de deelnemende jongeren uit onder meer Ermelo, Putten en Nunspeet. Met de actie werd 70.000 euro opgehaald voor ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. Zij gaan het geld gebruiken voor het project 'Overbruggen', bedoeld om angst te overwinnen.


Ook onze eigen burgemeester De Jonge waagde een sprong

Belangstelling
De actie kon rekenen op goede publiciteit. Behalve de voltallige lokale media, waren ook het Jeugdjournaal, SBS6 en RTL4 aanwezig. Eerder vandaag waren al ANP-berichten te lezen op diverse websites.


Overzicht vanuit het reuzenrad

Feestelijk
De ochtend was niet alleen voor de jeugd feestelijk, maar ook voor de toeschouwers. Op het bekende 'Ochtendgymnastiek' van Telekids sprongen 5 minuten lang 2500 mensen op en neer. Op het podium waren zes burgemeesters uit de regio getuige van het gebeuren. Voorafgaand aan de recordpoging, zong Sharon Kips drie nummers. De zangeres overhandigde later de cheque aan het St. Jansdal ziekenhuis.Meer goede doelen
Het sponsorweekend zit er nog niet op voor Walibi World. Zaterdag houden zes mensen een acht uur durende achtbaanmarathon in Walibi World als sponsoractie voor de Johan Cruyff Foundation.


Gejuich als bekend wordt dat het record gevestigd is

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat