Home

€4.500 bij achtbaanmarathon

€4.500 bij achtbaanmarathon Biddinghuizen - 17 april 2007.  Acht jongeren hebben zaterdag acht uur lang in een achtbaan gezeten voor het goede doel. Een medewerker van het attractiepark schatte zaterdag dat de actie rond de 4500 euro heeft opgebracht.

In het pretpark Walibi World in Biddinghuizen vond tussen 09.00 en 17.00 uur een achtbaanmarathon plaats, waarvan de opbrengst naar de Johan Cruyff Foundation gaat.

De houten achtbaan Robin Hood was ook geopend voor het 'gewone' publiek. Vier plaatsen waren gereserveerd voor de acht deelnemers aan de marathon, zodat ze elkaar zo nu en dan konden afwisselen. In totaal maakten de jongeren, in leeftijd tussen de 15 en 25 jaar, 95 rondjes.

Bekendheid
De deelnemers hadden of zelf een handicap, of een familielid met een handicap. Met de marathon wilden zij meer bekendheid geven aan het belang van uitgaan en sporten voor deze groep. De opbrengst gaat naar de Johan Cruyff Foundation, die zich inzet voor sportprojecten voor valide en mindervalide jongeren.

De geschatte opbrengst van 4500 euro werd bij elkaar gebracht door donaties van vrienden en familieleden, die de actie per rondje konden sponsoren. Verder stonden er zaterdag in het park her en der collectebussen opgesteld.

Bron: Elsevier

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat