Home

Pinksterconferentie bij Walibi

Biddinghuizen - 24 mei 2007.  Van 25 t/m 28 mei organiseert Opwekking voor de 37e keer haar jaarlijkse pinksterconferentie op het evenemententerrein van Walibi World in Biddinghuizen.

In de loop der jaren is deze gezinsconferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren. Vorig jaar kwamen meer dan 50.000 mensen - waaronder een kleine 15.000 kampeerders - naar de polder.

Hoofdprogramma
Tijdens deze dagen wordt stil gestaan bij de betekenis van Pinksteren; de uitstorting van de Heilige Geest en wat dat betekent voor het leven als christen. Het thema is daarom Geest & Vuur. Daarnaast is eenheid onder Gods kinderen een belangrijk thema. Aan de conferentie wordt meegewerkt door verschillende sprekers uit binnen- en buitenland. Uiteraard zal er tijdens de conferentie ook veel aandacht besteed worden aan het zingen van de nieuwe Opwekkingsliederen, die ieder jaar met Pinksteren uitkomen. Ook tijdens de sing-in op zondagmiddag kunnen de nieuwe liederen naar hartelust gezongen worden.

Zendingsprogramma
Naast de samenkomsten in de grote tent kunnen bezoekers in de pauzes terecht in de zendingstent. De Evangelische Zendings Alliantie verzorgt een boeiend en afwisselend zendingsprogramma waarin bezoekers geïnformeerd worden over de actuele stand van zaken over zending, zendingsorganisaties en zendelingen. Op de Wereld Evangelisatie Beurs (WEB) zijn meer dan zeventig informatiestand te vinden van organisaties die werkzaam zijn op het gebied van zending en evangelisatie.

Kinderen
Voor de duizenden kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar zijn er 6 verschillende programma’s (afgestemd op de diverse leeftijden) waarin ze op een feestelijke en creatieve manier horen en zien over God en de Bijbel. Er zijn ochtend- en middagsamenkomsten, die parallel lopen met de diensten voor volwassenen. De peuters (groep Benjamin) hebben alleen ‘s morgens een dienst.

Tieners
Ben je tiener (brugklas tot 17 jaar)? Dan kun je op je eigen terrein terecht voor fun & action, gave muziek, radicale prediking en heftige buitenactiviteiten. Vier dagen lang luisteren en praten, bidden en zingen, denken en doen. De enige voorwaarde: het polsbandje (ter plekke te koop voor slechts € 1,50) dat aangeeft dat je echt wel tiener bent.

Jongeren
Een enthousiast team van jongeren bereidt een spetterend en creatief programma voor jongelui van 17 t/m 25 jaar voor. Net als vorig jaar zullen er ook overdag weer diverse afwisselende activiteiten zijn. Ontdek wat er op christelijk gebied in Nederland onder jongeren gebeurt, en doe inspiratie op hoe jij je leven als christen vorm kunt geven.

15000
Ongeveer 15.000 mensen hebben een plaats geboekt voor de jaarlijkse pinksterconferentie van de stichting Opwekking in Biddinghuizen.

Het christelijke evenement staat bekend om haar liederen en trekt elk jaar 40.000 bezoekers. Het is uitgegroeid tot een gezinsbijeenkomst waar voor elke leeftijdscategorie een programma is. Naast de kamperende weekendgasten zijn er duizenden bezoekers die een dagje komen.

De conferentie duurt het hele pinksterweekend en het thema is 'Geest en Vuur'.


Kaarten zijn alleen nog op het festivalterrein verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.opwekking.nl.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat