Home

Evenement voor jongeren met beperking in Walibi

Biddinghuizen - 16 juni 2007.  Op zondag 24 juni opent Walibi World haar deuren voor een grote groep jongeren met een beperking. Dan viert vakantieorganisatie de Wielewaal haar 30-jarig jubileum in het attractiepark. Stichting Wielewaal verwacht zo’n 1200 bezoekers bij het evenement.

Stichting Wielewaal organiseert vakanties en kinderthemaweken voor kinderen en jongeren met een beperking. Jaarlijks gaan zo’n 1000 jongeren met een lichamelijke, meervoudig complexe handicap of ADHD/Autisme Spectrum Stoornis met de Wielewaal op vakantie, begeleid door even zoveel vrijwilligers.

Ontmoeting
Op zaterdag 23 juni begint het Wielewaalevenement in Walibi World met scholing en instructie voor de vrijwilligers. Op zondag 24 juni zijn de vakantiegangers uitgenodigd. De jongeren met een beperking en vrijwilligers maken kennis in de vakantiegroepen en brengen met elkaar de dag in het park door. Op het programma staan een ontmoeting met de Walibi-figuren, duizelen in achtbanen, spetteren in waterattracties en genieten van mooie shows.

Bekende Nederlanders
De presentatie van de dag is in handen van Marcel Kuijer, presentator van de AVRO kennisquiz SmartkidZ en ambassadeur van de Wielewaal. Als feestelijk toetje wordt de dag afgesloten met een groots barbecuefeest op het evenemententerrein. Tijdens dit feest is er van 16.00 tot 17.00 uur een Meet & Greet met bekende Nederlanders. Hierbij zijn o.a. Renate Schutte (SmartkidZ), Martijn Dijkstra (Topstars), Bart Meijer en Dolores Leeuwin (Het Klokhuis) aanwezig.

Sponsoractie
Gedurende het hele weekend vindt een sponsoractie plaats. Vrijwilligers dragen een stappenteller bij zich en laten hun gezette stappen sponsoren. Deze 31-uursloop gaat ook tijdens de nachtelijke uurtjes door. Op 24 juni vinden in het park ludieke activiteiten plaats met loopbanden en andere sportattributen, waarbij ook de Walibi-bezoekers mee kunnen stappen voor de Wielewaal. Om 17.30 uur vindt de slotact van de stappenmarathon plaats en wordt de eindstand bekendgemaakt.

Stichting Wielewaal

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat