Home

Nostalgie en Metal troef op Fields of Rock

Nostalgie en Metal troef op Fields of Rock Biddinghuizen - 17 juni 2007.  Voor het eerst streek het Fields of Rock festival neer in Biddinghuizen, na twee jaar te hebben geopereerd vanuit Nijmegen. Het festival is in omvang nog niet te vergelijken met Lowlands, maar biedt zeker enige potentie.

Het terrein naast Walibi World blijkt zich ook prima te lenen voor dit kleinere festival. Waar tijdens Lowlands geparkeerd wordt aan de Veluwemeer-kant van de Spijkweg, kan dit nu gewoon aan de Walibizijde.


Kamelot op het ‘Rage Stage’

Maiden
Gezien de drukke programmering van dit weekeinde in Biddinghuizen, is BHZNet.nl alleen op zaterdagavond te gast om onder andere te kijken naar de grootste naam van de 2007-editie: Iron Maiden. Ondanks dat de band haar hoogtijdagen had in de jaren ’80 en ’90, bewijzen ze dat ze niet voor niets al vijfentwintig jaar rockfans over de hele wereld weten te boeien. Energiek en gedreven wordt het publiek meegesleept in het concert, dat begint met nieuwere (en dus onbekendere) nummers, maar dat eindigt met de bekendste nummers van de band.


Iron Maiden

Huiswaarts
Dat de mensen waar voor hun geld krijgen, blijkt in de loop van de anderhalf uur durende show van Iron Maiden. Het decor wisselt een aantal keren en zo passeert ‘Eddie the Beast’ in verschillende poses de revue. De aanwezigen zijn dan ook dik tevreden met het optreden, maar keren wel massaal huiswaarts na deze hoofdact.


Al aan het begin van het optreden doet het publiek goed mee

Bij Fields of Rock is het namelijk mogelijk om een dagkaart te kopen en, zo blijkt uit de file van een uur die ontstaat als we het terrein willen verlaten, velen hebben daarvoor gekozen. Toch zijn er ook best wat mensen die gekozen hebben het hele weekend te blijven op één van de campings.

Sfeer
De gemoedelijke sfeer kenmerkt overigens ook dit ‘Biddinghuizer’ festival. Veel van de bezoekers hebben in de hoogtijdagen van de Heavy Metal deze muziek ‘beleefd’ en keren op hun oude dag hun helden van toen nog niet de rug toe. Zondag komen ze wederom aan hun trekken met bands als Motörhead, Megadeth en Ozzy Osbourne, maar ook recentere acts als Velvet Revolver en Life of Agony zullen de bezoekers doen rocken.

Voor de rustige muziekliefhebber is dit trouwens niet direct een festival om te kiezen. De gitaarsolo’s voeren vooral de boventoon. Wellicht dat Arrow Classic Rock, dat over twee weken op hetzelfde terrein zal plaatsvinden, meer van hun gading zal hebben.


Na het laatste concert is de festivaldag, in tegenstelling tot Lowlands, direct afgelopen. Wellicht dat dit in de toekomst nog zal veranderen

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat