Home

Groei in Flevolands toerisme

Groei in Flevolands toerisme Biddinghuizen - 29 juni 2007.  Toeristisch Flevoland heeft in de afgelopen jaren een bovengemiddeld goede groei laten zien. Dat blijkt uit de monitor Toerisme en Recreatie die het provinciaal bestuur heeft laten maken. Het rapport werd tijdens een 'update-event' in de Eemhof in Zeewolde gepresenteerd.

In 2006 werd aan verblijfs- en dagtoerisme in Flevoland bijna € 336 miljoen besteed, waarvan het grootste deel (53%) afkomstig is van de verblijfstoeristen in de bungalowparken (m.n. Center Parcs De Eemhof) en de bezoekers van Walibi World in Biddinghuizen en het Factory Outlet Center Bataviastad.

Werkgelegenheid
Het toerisme levert in totaal 3.870 FTE aan werkgelegenheid op, waarvan 2.825 direct en 1.045 indirect.

Overnachtingen
In 2006 hebben een ongeveer 1,8 miljoen toeristische overnachtingen plaatsgevonden in Flevoland. De categorie bungalows is goed voor bijna 59% van de overnachtingen, de kampeersector voor ruim een kwart (26%).

Dagbezoeken
Het aantal dag recreatieve bezoeken in Flevoland bedroeg bijna 6,4 miljoen in 2006. Ruim een kwart (26%) hiervan betreft het bezoek aan attracties, musea en bezienswaardigheden. Het Factory Outlet Center Bataviastad is met circa 1,6 miljoen bezoeken (25% van het dagbezoek) de grootste publiekstrekker van Flevoland.

Goed gedaan
Landelijk gezien is het aantal overnachtingen over deze zes jaar met 2,2% gestegen. Geconstateerd kan worden dat de provincie Flevoland het daarmee in het algemeen goed heeft gedaan op verblijfstoeristisch gebied met een groei van 4% over zes jaar. Hiermee behoort Flevoland tot de beter presterende provincies.

Bron: Tourpress.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat