Home

Walibi World opent virtueel pretpark in Eccky

Walibi World opent virtueel pretpark in Eccky Biddinghuizen - 29 augustus 2007.  Op 1 september opent Walibi World een virtueel pretpark in Eccky. In deze nieuwe locatie zijn het park en een aantal Walibi World attracties nagemaakt in de kenmerkende Eccky stijl.

Ook is er een mini-game 'Snapshot' toegevoegd, waarin gamers hun Eccky zo goed mogelijk op de foto moeten zetten, terwijl deze een aantal achtbanen af racet. In september zijn er door het spelen van deze game entreekaarten voor Walibi World te winnen. In oktober zal het virtuele pretpark zich in Halloween stijl hullen. Dit project is het vervolg op een succesvolle samenwerking tussen Walibi World en Eccky in mei en juni van dit jaar.


Snapshot

Virtueel pretpark
Bij het ontwerpen van de virtuele Walibi World, zijn foto's van de locaties en attracties in Walibi World zelf gebruikt, om deze zo goed mogelijk na te maken in Eccky -stijl. In de nieuwe locatie kunnen gamers de unieke Walibi World snack ChipTwister en een Walibi World t-shirt voor hun Eccky aanschaffen.


Het park

Ook de nieuwe mini-game 'Snapshot' is in het virtuele pretpark te vinden. In 'Snapshot' moeten gamers een foto maken van hun Eccky terwijl deze in de achtbaan zit. De game heeft drie levels waarin Eccky zich achtereenvolgens in de SpaceShot, Goliath en Crazy River bevindt.Highscores
In september zal er elke vrijdag gekeken worden naar de highscores. Degene die op dat moment bovenaan staat wint dertig kaartjes voor Walibi World, genoeg om zijn hele klas mee te nemen. Ook de nummers twee tot en met vijf winnen entreebewijzen. In totaal zullen er op deze manier bijna 200 tickets voor Walibi World weggegeven worden.


In een Walibi-shirt

In oktober zal Walibi World weer in Halloweenstijl gehuld zijn. Ook het virtuele pretpark krijgt een make-over en zal helemaal in het teken staan van deze griezelige feestdag.

Succesvolle samenwerking
Dit project volgt op een eerdere samenwerking tussen Walibi World en Eccky. Tussen 16 mei en 25 juni maakte Eccky onderdeel uit van het mediapakket voor de 'Als je Walibi hebt gedaan kan je de hele wereld aan' campagne van Walibi World. Tijdens de campagneperiode genereerde Eccky 43.923 bezoeken aan de Walibi World site en was het merk Walibi World 463.287 maal zichtbaar in verschillende Eccky locaties. Brand New Telly, het creatief bureau van Walibi World, heeft naar aanleiding van deze succesvolle resultaten in overleg met Walibi World besloten de samenwerking met Eccky uit te breiden.

Rond verhaal
Wouter van der Pauw van Brand New Telly: "Het digitale pretpark is onderdeel van een rond verhaal dat wij vertellen. Het voegt iets toe aan de campagne van Walibi World maar ook aan de beleving van Eccky. We interacteren op een leuke manier met een specifieke doelgroep en dat zorgt voor de gewenste resultaten". Ook Walibi World is enthousiast over de campagnes met Eccky vanwege het succes in de doelgroep: "We kiezen ervoor om ( ...) in "gesloten kanalen " met deze doelgroep te communiceren, in hun eigen taal, in de omgeving waarin zij zich bevinden zonder meekijk gedrag van moeders" aldus Monique de Kievit Directeur Marketing & Sales Walibi World.

Bron: PRNewswire

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat