Home

Walibi World in de prijzen

Walibi World in de prijzen Biddinghuizen - 5 oktober 2007.  Toverland, Walibi World, Movie Park Germany en De Efteling. Dat zijn de winnaars van de Rides Award 2007, een publieksprijs voor de beste attractieparken van Europa.

Het publiek kon in vier categorieën een favoriet kiezen door te stemmen op rides.nl of via de website van de Telegraaf. 3827 pretparkfans brachten hun stem uit op internet: een verdubbeling ten opzichte van 2006. De meeste stemmers kwamen uit Nederland en België. De overige deelnemers kwamen voornamelijk uit Duitsland, Denemarken en Frankrijk.

Beste nieuwe attractie van 2007: Troy, Toverland
Met 36% van de stemmen is Troy in Toverland gekozen als beste nieuwe attractie van 2007. De houten achtbaan werd op de hielen gevolgd door de nieuwe attractie in De Efteling, De Vliegende Hollander (34% van de stemmen). De Spaanse Furius Baco in Port Aventura was hekkensluiter met 6% van de stemmen.

Park met de beste evenementen: Walibi World
Met evenementen zoals New Year's Eve en Halloween heeft Walibi World de award 'Park met de beste evenementen' binnengesleept. 32% van de stemmen in deze categorie gingen naar Walibi World. Daarmee liet het Nederlandse park het Franse Disneyland Resort Paris (17%) en De Efteling (14%) ver achter zich.


Walibi World: De beste evenementen

Meest vernieuwende park van 2007: Movie Park Germany
Met zeven nieuwe attracties en twee nieuwe themagebieden is Movie Park Germany verkozen tot meest vernieuwende attractiepark van 2007. 26% van de stemmers koos voor dit Duitse filmpark. Toverland en Phantasialand waren de overige genomineerden.

Beste commercial: Movie Park Germany
De Efteling promootte haar nieuwste attractie De Vliegende Hollander met een TV commercial vol helikoptershots, een speciaal geschreven muziekstuk en een aantal visuele effecten. De commercial ontving 27% van de stemmen en won daarmee van Phantasialand en Disneyland Resort Paris.

Bron: ANWB.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat