Home

Ludieke presentatie FlevOnice

Ludieke presentatie FlevOnice Biddinghuizen - 15 oktober 2007.  Vandaag is FlevOnice, de 5 kilometer lange openluchtijsbaan, op ludieke wijze voor het eerst gepresenteerd aan de pers. Het was een prachtige zonovergoten dag met temperaturen van 17 graden Celsius.

Dit weerhield Rintje Ritsma en Jan Maarten Heideman er echter niet van om de schaatsen aan te trekken en zich op het ijs te begeven. De toeschouwers sloegen het tafereel gade onder het genot van koek en zopie.

Meervoudig Europees- en Wereldkampioen Allround schaatsen Rintje Ritsma en Nederlands beste marathonschaatser Jan Maarten Heideman zijn de dagen tot ze weer tochten kunnen schaatsen in de vrije natuur al aan het aftellen.

Ze zien het helemaal voor zich: “Handen op de rug, de wind in het gezicht, wuivend riet en tussendoor warm worden in de koek en zopie.”

Niet voor niets zijn Rintje en Jan Maarten dan ook ambassadeur van de oer-Hollandse wereldprimeur FlevOnice: een openluchtijsbaan van maar liefst 5 kilometer lang en 5 meter breed dwars door de natuur.

Veel Hollanders zullen dit oer-Hollandse sentiment delen. Goed nieuws, want FlevOnice doet vroegere tijden herleven. Het hoeft niet langer te vriezen om de ijzers onder te binden en te genieten van winterlandschappen en koek en zopie.De afgelopen maanden is keihard gewerkt om FlevOnice op tijd af te krijgen voor het schaatsseizoen. Ruim vijftig hectare Flevolandse klei is omgeploegd en heringericht tot een multifunctioneel vrijetijdscomplex. FlevOnice is geschikt voor topsport en recreatie, kortom een belevenis voor iedereen.

Uniek is het tracé van 5 kilometer lang bestaande uit echt ijs, waar tenminste 100 dagen per winterseizoen geschaatst kan worden. Als de baan gesloten is, wordt het ijs geschaafd en beneveld met een nieuw laagje water. Op die manier komt het ijs zo dicht mogelijk in de buurt van natuurijs.

Direct naast de ijsbaan komt een asfaltbaan te liggen geschikt voor skeeleren, diverse sporten voor minder validen, hardlopen en fietsen. Voor het optimaal in beeld brengen van schaatswedstrijden kan óók gebruik gemaakt worden van deze (facilitaire) asfaltbaan. In het voorjaar wordt de ijsbaan binnen tien dagen ontmanteld en komt er een prachtige zandbaan, geschikt voor hippische sport en fietscross vrij. Zowel de ijsbaan, asfaltbaan als de zandbaan voldoen aan alle Europese wedstrijdreglementen. Zo staan er voor aankomend schaatsseizoen naast het Nederlands Kampioenschap korte-baanschaatsen, zes marathonwedstrijden gepland.

Initiatiefnemer van het project is Henk Ketelaar. Met FlevOnice wil hij de belevenis van natuurijs terughalen naar Nederland. Daarbij beoogt hij alle Nederlanders op een leuke manier méér te laten bewegen. De jeugd en het bedrijfsleven vormen hierin belangrijke doelgroepen.

FlevOnice opent begin december haar deuren voor het schaatsseizoen. Naast beleving en beweging, staat ook ontspanning hoog in het vaandel. Zo komt er een modern en van alle gemakken voorzien hoofdgebouw. De accommodatie beschikt over kleedruimtes, douches en een restaurant met verwarmd terras. Na gedane arbeid kan er genoten worden van vers bereide maaltijden in stijl. Wat te denken van een kop lekkere snert of boerenkoolstamppot! Voor het echte gevoel komt langs het traject nog een authentieke koek en zopie. In kluisjes kunnen waardevolle zaken opgeborgen worden en de allerkleinsten kunnen terecht op een overzichtelijke krabbelbaan.

FlevOnice betekent beweging, beleving en ontspanning voor iedereen!

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat