Home

Deelnemers overwonnen acquisitieangst in achtbaan

Deelnemers overwonnen acquisitieangst in achtbaan Biddinghuizen - 23 oktober 2007.  De eerste dag "Overwin je acquisitieangst" heeft op 18 oktober 2007 plaatsgevonden in Walibi World in Biddinghuizen. De deelnemers, mensen die beroepsmatig te maken hebben met acquisitie of verkoop, hebben geleerd om om te gaan met acquisitieangst.

In groepen werden de deelnemers 's ochtends het attractiepark in gestuurd met vier opdrachten. De spannende attracties werden gekoppeld aan leerzame onderwerpen als "Doe je Elevator Pitch" en bedenk vijf manieren om je acquisitieangst te overwinnen. De deelnemers konden daarmee punten binnenhalen, wat aan het einde van de dag uitmondde in een prijsuitreiking. De competitiedrang was groot.

Indrukwekkende sessie
Na de lunch heeft Journeytherapeut Maarten van Steenis de mensen meegenomen op een innerlijke reis met als doel: je angsten reduceren. Na afloop hebben de deelnemers ervaren dat het veel met hun heeft gedaan. Blokkades werden opgeheven, de ene persoon had het koud, de ander warm. Indrukwekkend, dat was de ervaring van vrijwel iedereen die deelnam. Aansluitend vonden er diverse workshops plaats, waaronder het acquisitiespel, oefeningen met verkoopgesprekken en de workshop "Angst is niet iets om bang voor te zijn!".

WAAH
Uit de evaluatie komt naar voren dat de deelnemers de dag van hun leven hebben gehad. Een deelnemer zei achteraf bijvoorbeeld: 'Ik wil jullie bedanken voor de geslaagde dag in Walibi. Het was een goede mix van Walibi, Angst, Acquisitie en Halloween (WAAH!). Ik wens jullie veel succes bij de verdere organisatie van dit en vele andere succesnummers.'

Organisatie
Vendicum en Prima Donna Communicatie organiseren deze dag omdat zij regelmatig merken dat mensen die op de een of andere manier "moeten" acquireren, een bepaalde angst ervaren. 'Ze stellen acquisitietaken uit, kiezen de veilige weg, blokkeren soms helemaal,' aldus de organisatoren. Het heeft allemaal te maken met sociale angsten, zoals de angst om afgewezen te worden of faalangst. 'Ook zelfstandig ondernemers hikken vaak aan tegen acquisitie. Ze hebben gekozen om van hun passie hun beroep te maken. En die passie is vaak niet acquisitie. Ze huiveren ervoor om zichzelf te moeten "verkopen".'

2008
Donderdag 24 april 2008 vindt de volgende editie plaats van deze dag.
Inschrijven en informatie hierover lezen kan via de website http://www.acquisitieangst.nl

Bron: Hotfrog.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat