Nog geen problemen met droogte voor waterschap

Nog geen problemen met droogte voor waterschap Biddinghuizen - 4 augustus 2022.  In het Flevolandse gebied van Waterschap Zuiderzeeland zijn er nog nauwelijks problemen met de droogte. Dat laat een woordvoerder van de organisatie weten aan Omroep Flevoland. Landelijk is er sinds woensdag officieel sprake van een watertekort.

"Het waterschap heeft nog geen beperkingen gekregen over hoeveel water er vanuit het IJsselmeer mag worden ingelaten", schrijft Omroep Flevoland. Daarmee is de situatie ook nog lang niet te vergelijken met die in 2018, toen ook hier bijna een verbod op oppompen van grondwater werd ingesteld.

In het landelijke plan zijn prioriteiten onder andere het op peil houden van het IJsselmeer en het beschermen van dijken. "De watervoorraad van het IJsselmeer zakt wel, maar er is momenteel nog genoeg zoet water beschikbaar", aldus de omroep. Het Veluwemeer wordt op peil gehouden door water uit het Markermeer. Via de vaarten in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland wordt het water naar het randmeer gepompt.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat